
Баклажаны по-турецки (Karnı Yarık)

БАКЛАЖАНЫ ПО-ТУРЕЦКИ (KARNI YARIK)
Подготовка: 25 мин.
Приготовление: 30 мин. 6 порций.
Понадобится:
6 баклажанов
250 г фарша
2 томата, очистить и нарезать
1 луковица, нарезать
2 зубчика чеснока, измельчить
1 ч.л. паприки
1 ст.л. домашнего кетчупа
1 ст.л. сахара
240 мл мясного бульона
соль, перец - по вкусу
оливковое масло
томаты черри
зеленый перец
Приготовление:
1. Почистить баклажаны полосками. Замочить на 20 минут в подсоленной воде.
2. Разогреть сковороду с оливковым маслом.Обжарить чеснок 2 мин. Добавить лук, жарить 5 мин. Добавить фарш, готовить 8 минут.
3. Посолить и поперчить. Добавить кетчуп, паприку и бульон, тушить на слабом огне 5-10 мин. Добавить томаты, готовить 2 мин. Откинуть фарш на дуршлаг и дать соусу стечь.
4. В другой сковороде обжарить баклажаны, выложить на бумажное полотенце. Баклажаны надрезать, выложить в форму.
5. Посыпать отверстия сахаром и начинить фаршем. Украсить кусочком перца и томата, вылить соус вокруг баклажанов и запекать 30 мин. при 180 градусах в разогретой духовке.
Приятного аппетита!
TURKISH EGGPLANTS (KARNI YARIK)
Preparation: 25 min.
Process: 30 min. Yield 6.
Ingredients:
6 eggplants
250 g minced meat
2 tomatoes, peeled and cut
1 onion, cut
2 garlic cloves, minced
1 tsp paprika
1 Tbsp homemade ketchup
1 Tbsp sugar
240 ml meat broth
Salt, pepper on your taste
Olive oil
Cherry tomatoes
Green pepper
Directions:
1. Wash and peel eggplants lengthwise with strips. Leave them in salted water for 20 min to remove the bitterness of eggplants.
2. Heat the pan with olive oil. Cook garlic for 2 min. Add onion and cook for 5 min. Add minced meat and cook for 8 min.
3. Salt and pepper. Add ketchup, paprika and broth, simmer on the low heat for 5-10 min. Add tomatoes, cook for 2 min. Put the filling in a large colander to let the sauce go away into a bowl.
4. In the other pan roast eggplants, put them on the paper towel. Split their bellies gently with a knife. Give a boat shape with a spoon, put them in a baking dish.
5. Sprinkle the holes with sugar and stuff the eggplant bellies with the filling mixture. Decorate with tomato circles and pepper stripes, pour the sauce around the eggplants and bake in the preheated to 180 C oven for 30 min.
Enjoy!

|
</> |