Відповіді на «10 невирішуваних питань десятиріччя»

топ 100 блогов iryn_mykola21.09.2010
На podrobnosti.ua прочитав про 10 «невирішуваних питань десятиріччя»… Їх вважають невирішуваними тому, що експерти сайту AskJeeves.com не змогли на них відповісти (не знаю, чому). 

Втім, експерти, можливо, просто намагалися бути політкоректними… Оскільки я цієї вади не маю (самоіронія!), то мені не буде важко вичерпно відповісти на ці питання1. Отже, поїхали:

1. В чому смисл життя?

В тому, щоби робити добрі справи і шукати Бога, — оскільки ми для цього створені:

І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання їх, щоб Бога шукали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас.
Книга Дій, 17:27–28.

…Бо ми Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували.
Послання Єфесянам, 2:10.

2. Чи існує Бог?

Так.
Кому недостатньо простих доказів — наприклад, факту власного існування і усвідомлення власної складності — можете поцікавитися 1-м та 2-м принципами термодінаміки та дослідами Луї Пастера.

 
…Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме.
Послання Римлянам, 1:20.
 
3. Чи правда, что блондини є більш життєрадісними?

Ні.
Колір волосся взагалі не впливає на життєрадісність — значення має відношення людини до свого кольору волосся.
(Я, наприклад, до пуття не знаю, чи я брюнет, чи темний шатен, — але життєрадісність можу і блондинам позичати).

4. Який найкращий спосіб схуднути?

Припинити жерти. Їсти при цьому можна практично що завгодно.

5. Чи існують іншопланетяни?

Ні (якщо, звісно, це слово означає розумну істоту з іншої, крім Землі, планети). Ні, тому що не існує жодних доказів на користь їх існування.

Саме з цієї причини — яку емоційно важко прийняти, але яка є епістемологічно бездоганною — можна сміливо стверджувати, що не існують всі інші об'єкти, існування яких не доведено :)

6. Хто є найвідомішою людиною в світі?

Ризикну припустити, що це Ісус Христос, Якого знають не всі, але про якого знають вже точно всі.

7. Що таке любов?

Активне прагнення всього найкращого об'єкту любові, яке виявляється у вчиненні відповідних дій. Готовність віддати за об'єкт любові своє життя.

Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,
не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,
не радіє з неправди, але тішиться правдою,
усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!
Ніколи любов не перестає!
Перше послання Коринтянам, 13:4–8.

…Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками.
Послання Римлянам, 5:8.

Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх.
Євангелія від Івана, 15:13.
 
8. В чому секрет щастя?

В тому, щоби мати мир з Богом та людьми. Якщо ви досягли першого і зберігаєте цей стан, то можете не переживати через те, що не можете досягнути другого — бо в випадку з Богом Він сам бажає миру з вами, а з людьми це може бути не так.

Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою.
І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі.
Послання Филип'янам, 4:6–7.

Коли можливо, якщо це залежить від вас, живіть у мирі зо всіма людьми!
Послання Римлянам, 12:18.

 
9. Чи правда, що Тоні Сопрано помер?

Можливо, це буде жахливим ударом, але я маю це сказати: Тоні Сопрано ніколи не існував. Ще питання про Тоні Сопрано?

10. Як довго я житиму?

Вічно, друже. Вічно. Інша справа, чи це буде життя з Богом, чи без Бога — але всі житимуть вічно. Без винятків.

_____________________
1) Якщо вас відлякує моя категоричність (або, навпаки, не відлякує і ви хочете почати дискусію), то прочитайте спочатку це, щоби усвідомити, наскільки серйозною штукою є епістемологія :-)

Відповіді на «10 невирішуваних питань десятиріччя» UA TOP Bloggers

Оставить комментарий

Архив записей в блогах:
Минкульт в виде исключения, решил попробовать вернуть часть денег, которые пошли неизвестно куда. По счастливому совпадению, это совпало с делом Серебрянникова, что резонно вызывает вопрос - в Минкульте что-то сдохло или это довольно дешевый способ поднять популярность ведомства ...
Пожалуй, самое время начать рассказ о нашей внезапной поездке в Карелию… 1. Выехали мы поздно, так как перед поездкой навалилась куча дел. Как результат — в первый день проехали всего лишь Ярославль и встали за ним. Дорожники перегородили все съезды в поля кучами снега, так что ночевать ...
У меня есть Васятка - это полосатый киса, 2,5 лет. Можно было бы его оставить на временное попечение родителям, но наша с ним дружба так крепка, что о расставании ...
Никто и никогда уже не лишит Степана Бандеру звания Героя Украины, присвоенного ...
В этом месяце уж исполнится год с нашей поездки в Америку, а я все пишу отчет и не добралась еще даже до середины, хотя и пропускаю кое-какие куски! Где те времена, когда я умудрялась разобрать и обработать все фотографии из отпуска и выложить все посты за пару месяцев... Сейчас время на ...