Десерты из фруктов и овощей/ Made of fruit & vegetables
cookingpleasure — 08.04.2012Ягодные капкейки/Berry cupcakes
225 г сахара
100 г сливочного масла комнатной температуры
2 больших яйца
300 г муки
1 1/2 ч л соды
350 мл свежих ягод
2 ст л молока
1/2 стручка ванили
Духовку разогрейте до 175 градусов
Взбейте масло сахаром в однородную массу
Добавьте яйца, продолжая взбивать до однородности
В отдельной миске смешайте муки с содой
Разомните ягоды и добавьте их вместе с мукой в тесто
Добавьте семена половины ванильного стручка
Разложите тесто по формочкам и выпекайте капкейки 20 минут
225 g sugar
100 g butter, softened
2 large eggs
300 g all purpose flour
1 1/2 tsp baking soda
350 ml berries
2 tbsp milk
1/2 vanilla bean
Preheat oven to 175 C (350 F).
Whip butter and sugar until white and fluffy.
Add eggs and beat another 2-3 minutes.
Mix flour and baking soda in another bowl.
Set aside.
Mash berries and add them and flour in additions to the butter mixture.
Scrape vanilla seeds out of bean and mix until batter is smooth.
Divide evenly between 12 cupcake cases and bake for about 20 minutes
Медово-кокосовые макаронс/ Honey Coconut Macaroons
2 белка от крупных яиц
60 г меда
1/2 ч л ванильного экстракта
щепотка соли
180 г кокосовой стружки
Разогрейте духовку до 200 градусов
Взбейте белки до крепкой пены, добавьте соль, мед, перемешайте
Всыпьте кокосовую стружку, перемешайте до однородности
Руками сформируйте маленькие шарики-конфеты и разложите их на выстеленном пергаменте противне на небольшом расстоянии друг от друга
Выпекайте 10 минут
2 large egg whites
¼ cup/ 60g full flavored honey
½ teaspoon vanilla extract
2 ¼ cups/ 180g unsweetened shredded coconut
fine sea salt
Put oven rack in middle position and preheat oven to 400°F.
Line a baking sheet with parchment paper.
Stir together egg whites, honey, vanilla, and a pinch of salt until combined.
Stir in coconut until completely moistened.
Roll coconut mixture into small balls between your hands, then place about 2 inches apart onto baking sheet.
Bake until pale golden in spots, about 10 minutes.
Transfer to a rack to cool completely.
Морковные сконы/ Carrot Scones
450 г муки
щепотка соли
4 ч л пекарского порошка
1/ 4 чашки сахара
2 чашки моркови (тертой на мелкой терки)
113 г сливочного масла (охлажденного)
1/2-3/4 чашки кефира
сливки для смазывания сконов
В большую миску просейте муку с пекарским порошком, сахаром и солью
Холодное масло потрите на терке и перемешайте с мукой до консистенции крошки
Добавьте морковь и кефир
Быстро замесите тесто руками, скатайте в пласт и положите в холодильник на 15 минут
Разогрейте духовку до 180 градусов
Застелите противень бумагой для выпечки
Достаньте охлажденное тесто, сформируйте 2 круглых диска толщиной 2 см
Разрежьте на треугольники
Смажьте сливками и выпекайте 20-25 минут
Примечание: я пекла не в виде треугольников, а виде традиционных круглых сконов
450 gr (~3 cups) AP flour
1/2 tspn salt
4 tspn baking powder
1/4 cup sugar
2 cups finely shredded carrots
1 stick butter, cold and in small chunks
1/2 - 3/4 cup buttermilk
heavy cream, for brushing on scones
Using a pastry cutter, combine the flour, salt, baking powder, and sugar in a large bowl
Cut in the finely shredded carrots and butter until the butter is the size of small peas
Make a well in the center of the flour and add in 1/2 cup of buttermilk.
Mix the buttermilk into the flour until just barely combined, being very careful not to overmix.
Add more buttermilk if necessary (how much you will need will depend on how much liquid is in the carrots)
Press the dough into two round discs, about 2cm high.
Wrap in parchment paper or plastic wrap and chill/freeze
Preheat the oven to 350 degrees F.
Remove scones from freezer while the oven is preheating.
Cut into triangles and place on a baking sheet lined with silpats or parchment paper.
Brush the tops of the scones with heavy cream
Bake scones for 20 - 25 minutes.